dimarts, 3 de gener del 2012

L'Ajuntament congela el salari dels treballadors/es municipals mentre crea 2 nous alts càrrecs i amplia la Guàrdia Urbana

Els grups municipals de CiU, PSC i PP han aprovat el Pressupost de l'Ajuntament pel 2012, que inclou la plantilla i la relació de llocs de treball per l'any vinent. El salari dels treballadors/es municipals s'ha vist congelat. Per altra banda s'han creat dos nous alts càrrecs, el Responsable de Projectes i el Tècnic de Protocol, amb uns salaris de 51.956,28 € i 43.373,10 € respectivament. Des de la CUP no compartim aquesta política de personal que beneficia a uns pocs i perjudica especialment als treballadors/es que menys cobren i que un cop més estan perdent poder adquisitiu.

Creació d'un nou lloc de treball de Responsable de Projectes

Es crea un nou de lloc de treball de Responsable de Projectes, amb un salari de 51.956,28 € anuals i adscrit a l'àrea d'Economia i Serveis Generals. Aquest lloc de treball l'ocuparà un treballador municipal que ha tornat de comissió de serveis després d'estar molts anys treballant en altres administracions. El fet de tenir una plaça guardada no obligava a la creació d'aquest nou lloc de treball sinó que podria haver ocupat el lloc de Cap de Negociat de Serveis Generals, que actualment es troba vacant. Precisament les funcions d'aquest Cap de Negociat estan otorgades al Cap de Negociat de Rendes (Director de Serveis d'ESG durant l'anterior mandat) i per la qual cosa el seu salari és de 50.113,34 €, molt similar al que cobra un Director de Serveis.

Creació d'un nou lloc de treball de Tècnic de Protocol

Es crea un nou lloc de treball de Tècnic de Protocol, amb un salari de 43.373,10 € anuals i adscrit a Alcaldia, una àrea que ja comptava amb una Directora de Serveis (52.681,16 €), un Cap de Gabinet (41.139,68 €), dues administratives i un auxiliar tècnic. Des de la CUP creiem que no es acceptable que es reforci un àmbit com el protocol, que només servirà per fer propaganda i autopromoció de la figura de l'alcalde, que sembla que vol aprofitar a fons els temps que estarà a l'alcaldia.

Dos nous agents de la Guàrdia Urbana

Actualment la Guàrdia Urbana ja compta amb 39 treballadors/es municipals i per tant creiem que és innecessari incrementar en dos nous agents, que representaran un cost de més de 52.520 € anuals. Aquest increment ha estat publicitat com una de les concessions que s'ha fet al PP per tal que donessin suport al Pressupost. Malgrat tot, el govern de CiU i PSC ja preveien el 9 de desembre, abans de l'inici de les negociacions, la creació de les 2 places, com es veu reflectit en un informe de personal de data 9 de desembre.

Congelació dels salaris sota falses amenaces

Segons consta en l'acta del 14 de novembre de 2011 de la Comissió Paritària Negociadora entre sindicats i Ajuntament, el govern municipal va anunciar als sindicats que el pressupost es reduiria en un 8-10% i que per tant era impossible aplicar els Acords Econòmics vinculats al Conveni aprovat el passat mes de maig després de 4 anys de negociació. Al final el pressupost s'ha reduit només en un 1,48% i el govern municipal ha congelat els salaris a tots els treballadors/es municipals independentment del que cobrin.

Com ja hem denunciat en moltes ocasions, al llarg dels anys, s'ha anat accentuant una piràmide inversa en la qual hi ha molts llocs de treball amb salaris alts mentre que cada cop queden menys treballadors amb salaris baixos ja que s'han anat externalitzant serveis. Això implica que un increment del 3% dels salaris suposaria un cost de 233.000 €.

En canvi, si s'apliqués per exemple un increment del 3% només als treballadors/es que cobren menys de 1.500 € bruts mensuals per jornada completa, el cost per l'ajuntament només seria de 17.231,13 €, molt per sota del que costa qualsevol dels nous llocs de treball creats.

Per tot això, des de la CUP creiem que amb voluntat política es podien aprovar uns mecanismes que al menys ajudessin a recuperar el poder adquisitiu als treballadors/es que menys cobren i que per tant els hi ha afectat més la crisi i les retallades de salari.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina vergonya! No hi ha diners però s'inventen 2 nous alts càrrecs!

Anònim ha dit...

I sort que hi ha un sergent i un caporal en comissió de servei a Viladecans em sembla, d'aqui a un temps tornaran i dos sou més.

Anònim ha dit...

Donde esta!! no se ve !! el sindicato de UGT.
Caramba com son les coses, molt canyeros abans i ara estan calladets i son bons minyons.
Prou de politització dels sindicats.
UGT: Defensa els interessos dels treballadors sigui quin sigui el color polític del qui governa.
Ens enrecordarem en les properes eleccions sindicals...