divendres, 31 de juliol del 2009

Resum del ple municipal del 29 de juliol de 2009

En l’últim ple municipal del 29 de juliol de 2009 es van tractar diferents punts, dels quals des de la CUP volem destacar el nostre posicionament en els següents punts:

Creació d’una taxa per cobrar a les entitats que donen servei de bar per Festa Major
Amb l’únic vot en CONTRA de la CUP i l’abstenció de la resta de l’oposició, l’equip de govern va aprovar imposar una taxa a les entitats que donen servei de bar per Festa Major a la plaça de la Llibertat. Per primera vegada s’aplicarà una taxa, que pot arribar als 350 € per entitat. Des de la CUP entenem que es poden exigir criteris tècnics o de respecte medioambiental com s’ha fet cada any sense haver d’aplicar una taxa ja que totes les barres son d’entitats sense ànim de lucre, que utilitzen els beneficis obtinguts per complementar la subvenció rebuda de l’ajuntament. Creiem que aquesta mesura representarà a la pràctica una retallada de la capacitat econòmica de les entitats i volem recordar que les persones que fan possible aquest servei de bar ho fan de forma voluntària. L’estalvi econòmic que aconseguirà l’ajuntament és molt inferior a despeses injustificades com el sobrecost de les obres del carrer Carril, per posar un exemple. Entenem que l’ajuntament ha de reduir costos millorant la seva pròpia gestió i no pas fent pagar a les entitats, que prou esforços ja han de fer per aconseguir recursos econòmics.

Aplicació definitiva de les modificacions recollides en la Valoració de Llocs de Treball.
Des de la CUP vàrem votar a FAVOR però vàrem denunciar què la Valoració de Llocs de Treball (VLT) fou aprovada el febrer de 2007 i en aquell moment es va prometre a la part sindical que s’aplicaria al llarg de l’any 2008 per falta de recursos pressupostaris. Malgrat això, al mes de juny de 2007 l’equip de govern (IiE, ERC i CiU), amb el suport del PSC, va augmentar el sou dels polítics en més d’un 33%. Ara, més de 2 anys després han acabat d’aplicar les modificacions pactades en la VLT, que en el cas concret aprovat en aquest ple municipal, es tractava d’unes petites millores salarials en llocs de treball d’administratius/ves basicament i redefinició de funcions.

Aprovació del Pla Bàsic d’Emergència Municipal de Molins de Rei
La CUP va votar a FAVOR d’aquest pla però vàrem manifestar que no estem d’acord amb la despesa que ha representat la seva elaboració ja que s’ha externalitzat la seva redacció i ha costat 4030 €. Malgrat els serveis d’assessorament que ofereix la Generalitat de Catalunya i què l’Ajuntament compta en la seva plantilla d’un Responsable Tècnic encarregat de l’elaboració d’aquest pla (amb una nòmina de 35.000 € anuals) es va optar per encarregar aquesta tasca a una empresa externa. També vàrem denunciar que Molins de Rei hauria d’haver aprovat aquest Pla des de 2003 i ara ho hem fet amb 6 anys de retard.

Ratificació de la resolució d’alcaldia per modificar l’any d’inici de les obres de la nova biblioteca
Mitjançant resolució d’alcaldia s’ha modificat l’anualitat d’inici de les obres de la nova biblioteca de l’any 2010 al 2012. El termini per notificar aquesta modificació acabava el 20 de juliol i malgrat que des de principis de l’any 2008 l’equip de govern sabia que havia de modificar-ho ha tornat a utilitzar el sistema de la resolució d’alcaldia quan es tracta d’una competència del ple municipal. La nova biblioteca estava prevista acabar-la abans del 2011 i un altre cop es tornarà a incomplir una promesa de l’equip de govern.

Moció sobre la Situació de la Pagesia Professional
Des de la CUP vàrem votar a FAVOR de la moció impulsada per Unió de Pagesos perquè entenem que és urgent que el Govern de la Generalitat i de l’Estat Espanyol prengui mesures efectives per garantir la rentabilitat del sector entent que estem parlant d’un sector econòmic i social vital per l’equilibri territorial i necessari per la preservació del medi ambient.

4 comentaris:

tazthor ha dit...

Quins collons, 350€ per un bar de festa major, això és la gran ajuda a les entitats?

Doncs que les entitats sense conveni específic per festa major comencin a cobrar honoraris per fer activitats.

Anònim ha dit...

Totes les entitats rebem ajudes per fer activitats durant la Festa Major o la resta de l'any.

Està bé ajudar a les entitats per realitzar activitats, sobretot tenint en compte la vida associativa que te la nostra població, però les partides de la festa major són precàries pel nivell d'exigencia que té la població. Volem una festa major de qualitat però ningú es pregunta si la podem pagar... jo crec que no. i que la gent de la vila hauria de exigir un nivell més baix pel que fa a la Festa ja que tothom vol grans estrelles, però ningú es planteja si les podem pagar.

Pel que fa als bar, el cost que havia d'assumir l'Ajuntament és elevadíssim, i això anava en precari a la organització d'activitats culturals per la Festa.

No ens hauriem de queixar perque si... totes les entitats que posin un bar per la festa major i assumeixin els 350 euros que els costarà serà perquè voldran i perquè tot i pagar aquest 350 euros continuaran tenint beneficis... evidentment 350 euros menys de beneficis... però estem en una època molt difícil, i fins i tot les entitats, això ho podem entendre.

Laia ha dit...

Com sempre les "epóques dificils" les hem de pagar els mateixos, potser ja va s´en hora que l´estreta de cinturó sigui per a tothom. Començant per ells mateixos(els que manen),administrant equitativament els recursos, sense gravar més als de sempre.I molt menys a les entitats que sense aním de lucre,amb el seu esforç,
treball i entusiasme son les que duen a terme el pes de la festa.Sense elles si que seria precària la Festa Major.

Anònim ha dit...

Molt bona tasca

El més alarmant em sembla que és aquesta mania d'externalitzar totes les feines de l'Ajuntament. L'adminsitració pública té unes tasques i enlloc de fer-les, pagant de manera justa a uns empleats públics que han de complir uns requisits i donar comptes, s'encarreguen a empreses privades que dónen un servei pitjor, fan negoci a costa d'empitjorar les condicions dels seus treballadors, o inflar les hores i materials, i això quan no són d'algun amic o parent.

Ja n'hi ha prou d'afavorir amics o empreses privades amb els diners públics, i després reclamen que les entitats paguin per una tasca voluntària, "que hi ha crisi i no tenim diners"... quin cinisme