diumenge, 12 de juliol del 2009

Els pisos de lloguer per la gent gran valdran el doble de la previsió inicial: més de 400 euros

No estem arribant als extrems de la Sagrada Família però sembla que a finals d'any podran entrar a viure les persones que els hi hagin tocat els pisos de lloguer per a la gent gran, situats a l'antic escorxador del C/ Rafel de Casanova.

Tot aquest procés va començar amb el govern de CiU de la Generalitat, quan en aquell moment es va parlar d'un preu de 180 €/mensuals. Ara l'empresa pública de la Generalitat, ADIGSA, ja ha acabat les obres i el 9 de setembre es farà el sorteig per adjudicar els pisos a les persones que hagin complert els requisits i que tinguin sort en el sorteig.

Amb els anys han canviat els condicionants i el preu acabarà sent d'uns 425 € aproximadament, tal i com reconeixen els mateixos membres de l'equip de govern molinenc:

  • El Govern Tripartit de la Generalitat (PSC-ERC-ICV) s'ha aprofitat de l'onada especulativa i ha augmentat el preu del metre quadrat d'habitatge públic al mateix ritme que la vivenda privada.
  • El Govern Tripartit de la Generalitat (PSC-ERC-ICV) va decidir que Molins de Rei passés a la zona 1 i per tant els preus que s'apliquen a Molins son molts més cars que quan estàvem a la zona 2. Per pagar el transport públic paguem dues zones però per cobrar-nos ens posen a la zona 1...
  • Cada any s'han actualitzat els preus que marca la Generalitat, augmentant sempre per sobre de l'augment dels salaris dels treballadors/es, i en aquest cas de les persones jubilades.
L'any 2009 el preu públic marcat per la Generalitat és de 8,89 €/m² i per tant si parlem de pisos de 40 m² ens surt un preu total de 355,60 €. Hem de sumar-li també 60 € mensuals de comunitat i la repercussió de l'IBI.

En total, el preu dels pisos de 40 m² de lloguer per la gent gran serà d'uns 425 € mensuals, quan les promeses de l'inici del projecte eren de 180 € (2,36 vegades més car)

Segurament moltes de les persones que optaven a aquests pisos cobren pensions baixes i serà difícil que puguin quedar-se amb aquests pisos. L'administració al·lega que hi ha ajudes al lloguer perquè només paguin el 30% de la seva pensió destinada a l'habitatge però hi ha un problema.

Les ajudes corresponents als mesos finals de 2009 ja no les podran cobrar perquè ja s'han tancat les sol·licituts. Per cobrar les ajudes corresponents al 2010 ho hauran de demanar al mes d'abril de 2010 i fins al desembre de 2010 no rebran aquestes ajudes. Així doncs, fins a què passi un any i escaig no rebran cap mena d'ajuda de la Generalitat.

Tot plegat és una nova estafa d'aquest Govern Tripartit (PSC-ERC-ICV) que no son capaços de construir uns habitatges de lloguer a preus assequibles per gent gran que cobren pensions baixes. I recordo que aquest solar va ser cedit gratuitament per l'Ajuntament i per tant no han hagut de comprar el solar. El més trist serà veure com les seccions locals de Molins de PSC, ERC i ICV tampoc es queixaran gaire...