divendres, 3 d’abril del 2009

L’equip de govern (IiE, ERC i CiU) vol rentar-se la imatge amb una petita baixada dels sous dels polítics després de l’augment abusiu del 2007

L’equip de govern de l’ajuntament de Molins de Rei va aprovar una rebaixa dels sous dels polítics i retribucions als grups municipals en el passat ple municipal de l’1 d’abril de 2009. La proposta va rebre el vot a favor dels partits del govern, IiE, ERC i CiU, mentre que va rebre l’abstenció de la CUP i de la resta de grups de l’oposició.

A continuació us detallem en el quadre adjunt les disminucions dels sous segons conceptes i comparant el fort increment que es va produir en el 2007 amb la lleugera baixada que es produeix ara:


El posicionament de la CUP va ser l’abstenció i es basa en els següents punts:

• Volem una rebaixa més gran: des de la CUP sempre hem defensat que s’ha de tornar a la situació anterior a la pujada desmesurada que es va produir en el mes de juny del 2007. Aquella mesura es va dur a terme en el primer ple de la legislatura sense que cap partit polític en digués res en el seu programa electoral i per tant creiem que és un engany a la ciutadania que va anar a votar.
• És un intent de castigar a l’oposició: amb aquesta proposta es rebaixa molt més els sous i retribucions de l’oposició que no pas els de l’equip de govern. Mentre l’alcalde o els regidors amb dedicació exclusiva es baixen només un 6 i un 7 % respectivament els regidors de l’oposició se’ls hi baixa un 24% i en el cas dels portaveus de l’oposició se’ls hi baixa un 40%.
• La rebaixa lineal als portaveus de l’oposició és més gran que a l’alcalde. Els portaveus de l’oposició fins al moment cobraven mensualment 831,54 € i l’alcalde 4.590,00 €. Malgrat que l’alcalde cobra més de 5 vegades més que els portaveus de l’oposició a aquests últims se’ls hi baixa 331,54 € i a l’alcalde 284,57 €.
• Aquesta rebaixa és un rentat d’imatge. Després de l’augment abusiu que es va produir en el 2007 i davant de la indignació de molts vilatans i vilatanes ara han intentat rentar-se la imatge però aquests sous continuen sent molt més alts que els anteriors a la pujada del 2007.
• Els grups municipals cobren massa. Des de la CUP continuen demanant més transparència als grups municipals a l’hora d’explicar a la ciutadania en què es gasten els diners que reben de l’ajuntament. La CUP en cada butlletí expliquem a què destinem les subvencions de l’ajuntament. Fins al moment els grups rebien mensualment les següents quantitats: IiE (3.105,90 €), PSC (2.723,00 €), ERC (1.579,00 €), CiU (1.579,00 €), PP (817,00 €), CUP (817,00 €). Creiem que aquestes quantitats ajuden a generar despeses massa grans en publicitat i propaganda electoral que no ho hauria de pagar en aquesta proporció l’ajuntament.