dimarts, 28 d’abril del 2009

Dades de l'atur a Molins de Rei

Si cliqueu en la imatge podreu veure diferents gràfiques sobre l'evolució de l'atur a Molins de Rei entre el març de 2008 i el març de 2009. Aquestes dades han estat facilitades pel mateix Ajuntament de Molins de Rei en el marc de la Comissió Informativa de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, on des de l'oposició vàrem demanar que se'ns mantingués informats sobre l'evolució del número de desocupats/des.

En línies generals caldria destacar:
  • En un any hem passat de 852 persones a l'atur a 1.431 persones, cosa que representa un increment del 68%.
  • L'increment de l'atur masculí ha estat del 101 % i en canvi l'atur femení ha augmentat en un 47%, tot i que l'índex d'atur de les dones continua sent més alt.
  • Molins de Rei es situa sobre l'11% d'atur, mentre que les dades al Baix Llobregat son d'un 12,8%, a Catalunya un 12,7% i al global de l'estat espanyol un 15,6%.
La situació cada cop és més crítica i tots i totes coneixem algun amic o amiga que s'ha quedat a l'atur i realment és molt complicat avui en dia trobar feina. Per desgràcia les administracions es passen la pilota però no estan posant gaires mesures per crear més llocs de treball. Els ajuntaments al·leguen que no tenen prou recursos però tampoc estan presionant prou a les administracions supramunicipals perquè ja se sap que és on manen els seus dirigents polítics del partit i no sigui que s'enfadin si presionen massa... Tenim Collserola plena d'arbres caiguts amb el perill que això comporta i la Generalitat de Catalunya només va destinar 9 persones a la zona de Sant Cugat del Vallès, quan a Collserola hi ha més de 60.000 arbres caiguts. Això només és un exemple que evidencia en quina línia estan actuant les administracions, més pendents de salvar als bancs i als sectors "estratègics" que no pas a crear llocs de treball en benefici de la comunitat.