diumenge, 5 d’abril del 2009

Celebrat el primer acte del Cicle de Xerrades Internacionalista sobre les lluites socials a Equador

El passat dijous 2 d'abril de 2009 es va realitzar una xerrada sobre els processos de lluita que s'estan vivint a Equador en els últims anys, a càrrec de Víctor Morocho, representant de la Federación de Organizaciones Campesinas Indígenas y Negras de Equador (FENOCIN). Aquest va ser el primer dels actes del Cicle de Xerrades Internacionalista organitzat per la CUP, Endavant i l'Ateneu Mulei i es va realitzar al Casal Popular les Quinze Arcades (Plaça de la Creu 17).

Les 15 persones assistents van poder conèixer de primera ma en quins àmbits treballa aquesta important organització de defensa dels drets dels treballadors/es del camp. La seva lluita està centrada en la revolució agrària, la sobirania alimentària, la multiculturalitat i la defensa del territori.

També en Víctor Morocho va fer un extens repàs de la situació socio-política d'aquest petit país sudamericà, que en els últims anys està vivint intensos processos de lluita i de transformació social. Des de la FENOCIN va explicar que treballen per la construcció del socialisme del segle XXI i que de moment donen un vot de confiança a l'actual president Rafael Correa, tot i que va explicar que ells treballaran perquè aquest desenvolupi un programa més marcadament d'esquerres.

En el torn de debat es van fer diverses i interessants preguntes que van enriquir el debat i van ajudar als i les assistents a conèixer la realitat social d'un país del qual arriben poques notícies però que per altra banda és la pàtria de moltes de les persones que viuen en el nostre país i que van haver d'emigrar des d'aquest país.

El proper acte del cicle de xerrades és el següent:

COLÒMBIA
Dimecres 6 de maig. 20:00h Local de la CUP (C/ Jacint Verdaguer 62, Molins de Rei)

Presentació de vídeo i Xerrada sobre el Moviment de Víctimes de Crims d'Estat (MOVICE).

A càrrec de Luz Helena Hache, representant del MOVICE.

A Colòmbia, membres de l'exèrcit colombià assassinen civils, generalment camperol/es o joves de sectors empobrits, que desprès són uniformats/des com a guerrillers/es amb l'objectiu de mostrar més baixes en combat, de l'anomenada "lluita contra el terrorisme".