dijous, 8 de gener del 2009

Molins de Rei es solidaritza amb el poble palestí

Unes 80 persones han participat en la concentració que s'ha realitzat avui dijous 8 de gener per solidaritzar-se amb el poble palestí, demanar que s'aturi la massacre a Gaza i apostar per un boicot actiu a l'estat d'Israel.

La concentració s'ha realitzat a la plaça de la creu amb un ambient molt fred meteorològicament parlant però malgrat la urgència de la convocatòria l'assistència ha estat prou satisfactòria segons els convocants.

L'acte ha estat convocat per diferents persones dels moviments socials de la vila i a la qual s'hi han afegit diferents col·lectius i organitzacions com Endavant, la CUP, IiE, el CSO l'Eskondite, entre d'altres.

En la lectura del manifest s'ha volgut remarcar que la solidaritat amb el poble palestí també passa per exigir als governs de l'estat i de la Generalitat de Catalunya que trenquin totes les relacions amb l'estat d'Israel, un estat que ha demostrat al llarg de la seva història la seva voluntat de practicar el terrorisme d'estat contra els pobles veïns.

També s'ha fet una crida a la participació de la manifestació de Barcelona que es realitzarà el proper dissabte 10 de gener a les 17:00h a la plaça Univeristat. També s'ha animat a la gent a estar atents a properes convocatòries a la nostra vila si el conflicte armat continua en les properes setmanes.

Més informació a: www.palestina.cat

Justificació completa

2 comentaris:

Anònim ha dit...

et recordo alex que els qui van començar no vàren ser els jueus sinó els àrabs. ells van atacar primer a l'estat d' israel. et puc fer una pregunta? fa 70-60 anys els teus avanpassats es van manifestar per aturar l'holocaust?

Àlex Maymó i López ha dit...

M'agradaria que m'expliquessis millor això què dius que van començar els àrabs...

Estem parlant d'un estat com Israel que ocupa militarment Palestina i està aplicant mesures de càstig contra la població palestina. Hi ha palestins que responen a aquesta situació. Per evitar que hi hagi violència el primer que s'ha de fer és evitar una ocupació militar com la d'Israel.

No se que pinten els meus avantpassats en això. Les idees polítiques no son coses dels gens. Jo tinc un avi que fa 70 anys va entrar a Barcelona amb l'exercit franquista i no per això haig de ser jo franquista. La història no es pot canviar i per tant no tinc res a amagar...