dimarts, 13 de gener del 2009

La CUP s'adhereix als actes del 24 de gener a Barcelona i es solidaritza amb en David i en Karim

1- Adhesió a la manifestació del 24 de gener a Barcelona en motiu del 70è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona


La CUP de Molins de Rei s’ha adherit a la convocatòria de la Campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de Resistència pel proper 24 de gener a Barcelona, amb un seguit d’actes en motiu del 70è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona entre els quals destaca la manifestació que sota el lema “Seguirem lluitant contra els seus hereus i per la llibertat” recorrerà els principals carrers de la ciutat.


Fa setanta anys els tancs de l'exèrcit de Franco entraven per la Diagonal de Barcelona, i la capital catalana queia definitivament després d'una lluita de dos anys i mig contra el feixisme. La derrota provocaria un èxode de centenars de milers d'exiliats polítics. Darrere quedaven mig milió de morts, i els anys següents se'ls afegirien encara més morts i presos.


L'Esquerra independentista commemorarà enguany aquells fets denunciant tant la repressió i dictadura feixistes com la reforma que va suposar mantenir el poder de les classes dominants i seguir negant els drets nacionals del poble català.


Per tot això, des de la CUP fem una crida als molinencs i molinenques a participar en aquesta jornada de lluita convocada pel conjunt de l’esquerra independentista.


Més informació: http://www.300anys.cat/


2- Adhesió a la Campanya de suport amb en David de Vilafranca


La CUP de Molins de Rei s’ha adherit a la campanya de suport amb en David de Vilafranca del Penedès, militant de l’esquerra independentista que pot entrar a la presó degut a uns antecedents per insubmissió, delicte que ja fa anys que va ser elminat del codi penal.


En David va ser condemnat a una pena inferior als 2 anys pels fets del 12 d’octubre de 1998 en una manifestació antifeixista a Barcelona, per la qual cosa no va entrar a la presó però ara la jutgessa Isabel Gallardo ha recuperat uns antecedents per insubmissió de l’any 1993 per intentar empresonar al company David.


Des de la CUP volem denunciar que ens trobem en un nou cas de persecució política contra una persona compromesa amb les lluites populars i per tot això demanem que s’aturi l’ingrés a presó d’en David, ja que gràcies a la lluita de persones com ell es va aconseguir que el Servei Militar Obligatori fós abolit i que els feixistes no es concentressin al barri de Sants cada 12 d’octubre.


Més informació: http://davidvilafranca.blogspot.com/


3- Adhesió a la Campanya de suport amb en Karim de Vilanova i la Geltrú


La CUP de Molins de Rei s’ha adherit a la campanya de suport amb en Karim de Vilanova i la Geltrú, condemnat per manifestar-se al crit “que la crisi la paguin els rics”.


En Karim, militant independentista i veí de Vilanova, va assistir a la manifestació del 15 de novembre, al centre de Barcelona, en protesta per la gestió que se’ns imposa de l’actual crisi econòmica. Al crit de que la crisi la paguin els rics, en Karim, portador d’una pancarta, va arribar fins a les portes del Banc d’Espanya, a la plaça Catalunya, on la manifestació volia realitzar una acció simbòlica abocant-hi fems. Els Mossos d’Esquadra però van voler impedir als manifestants que s’acostessin a l’edifici oficial i es van produir moments de tensió i empentes. Moments més tard, agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra van identificar en Karim i se’l van endur detingut a la comissaria de Les Corts. Va quedar en llibertat l’endemà a la tarda, passades 18 hores.


El Jutjat d’Instrucció núm. 13 de Barcelona ha condemnat recentment (11 de desembre 2008) en Karim, el manifestant detingut en la manifestació contrària a la gestió econòmica que el Govern fa de la crisi. El considera culpable de faltes de desordres públics i una falta de lesions a un Mosso d’Esquadra, pels quals el condemna a 100 dies de presó, eludibles pel pagament de 400€. Com indemnització al policia, el jutge imposa una quantia de 300 €. A més, carreguen a les esquenes de l’activista el cost d’un transmissor dels Mossos i les despeses del propi judici.


Des de la CUP demanem l’absolució del company Karim i exigim explicacions de nou al conseller de l’Interior Joan Saura per les seves directrius fixades al Cos dels Mossos d’Esquadra en la seva actuació front a mobilitzacions populars.


Més informació:

http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=572&Itemid=1