dimecres, 28 de gener del 2009

Jornada "La crisi, una oportunitat per a un nou model energètic"

El CEPA-EdC i la Federació d’Ecologistes de Catalunya, organitzen la jornada conjuntament amb diverses plataformes de defensa del territori i entitats ecologistes.

En el context de crisi que pateix la societat catalana, les qüestions ambientals encara són percebudes com a menys importants que el que s‘anomena impròpiament creixement econòmic, que en realitat consisteix a consumirquantitats creixents de recursos.

Tot i viure en un país que manté un model energètic que depèn massivament dels combustibles fòssils i que pateix una onada d’alertes, ocultacions i incidents de les seves centrals nuclears obsoletes aquest fet no és percebut com una greu amenaça per la ciutadania.

Alhora, el Pla de l’Energia aprovat pel Govern Català no resol el greu problema de l’augment de la demanda d’energia, ni la necessitat d’invertir les tendències de les fonts de generació i transport de l’energia, per reduir els impactes a la salut, al
medi i al territori.

Creiem que és necessari un debat social i un canvi radical en la política de l’energia del govern català. Cal un nou Pla de l’energia que eviti els riscos de la situació actual i posi les bases d’un nou model energètic sostenible que es basi en la protecció de la salut de les persones i del nostre territori.
PD: cliqueu sobre les imatges per ampliar el tríptic de la Jornada