dimecres, 2 d’abril del 2008

No falta alguna cosa a Molins?

Aquestes últimes setmanes ha tornat a reaparèixer una eterna reivindicació del jovent molinenc, que no és una altra que la d'un espai autogestionat pel jovent. S'ha constituït la PlaCAJ (Plataforma per un Casal Autogestionat de Joves) que ha obert un bloc i ha convocat una concentració davant l'ajuntament pel proper dissabte 12 d'abril a les 12 del migdia.

M'alegro molt de que aquesta reivindicació torni a tenir tanta força perquè la veritat és que falta un espai pels joves, cosa que vergonyosament no existeix a Molins en l'actualitat ni la Federació Obrera acabarà de ser un espai amb les condicions suficients.

Jo vaig participar durant un temps a Remolins i en aquell moment l'Ajuntament va haver de cedir la nau de Ca n'Ivorra després del desallotjament del CSO Federació Obrera. Aquella experiència va ser molt positiva durant un temps però amb el temps es va esgotar per la falta de voluntat de l'ajuntament d'aconseguir un autèntic casal de joves i pel propi cansament de la gent que portava Remolins. Amb el temps espero que s'aprenguin dels errors i aquesta vegada sigui la bona!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola alex¡¡¡¡
Tema de calers, pot ser no es viable donat que els nostres governants li agrada tenir funcionaris / servilismes, pero l’ajuntament tindrà d’aquí poc una oportunitat de suprimir un departament que costa molt de mantenir.
Al esborrany que s’ha d’aprovar d’aquí poc al parlament , de llei de policía ofereix als ajuntaments , transferir la guàrdia urbana a la generalitat , transferint també les competències d’aquests al mossos, aixó fa que desaparegui la guàrdia urbana , i que les funcions d’aquest las facin els mossos.
Encara que l’ajuntament tindria de pagar aquest servei , l’estalvi de calers seria molt gran , milers d’euros en hores extres etc, no o se molt be pero uns 90.000 mínim segur que s’estalviaria l’ajuntament , el que es podría fer pel poble amb aquest calers¡¡¡¡
I encara quedarien funcionaris d’aquest de forma residual, per fer de peó de brigada repartir cartes etc.
Per que volem tanta policía a la vila?
Es necessari gastar tant , ara que tenim l’oportunitat de destinar aquest diners altres coses, com als joves?

Anònim ha dit...

Des del mes de setembre, que la gent que practiquem esport al pavelló municipal, que ens dutxem amb aigua freda. Primer deien que era una vàlvula que havien de dur d'Itàlia, després que no sabien què era, i ara que s'ha de canviar la caldera.
No sé què és, però portem 9 mesos i encara no s'ha solucionat el problema.
Podeu fer alguna pregunta al respecte al ple municipal?
Moltes gràcies.
Carles

Marc ha dit...

Hola!

Doncs si, jo també espero que surti bé. En tot cas, serà una bona ocasió per a intentar entrar en contacte de nou amb totes les entitats de la vila i endegar una mobilitació conjunta. Des de fa massa temps, l'Ajuntament té una qüestió pendent: un local en condicions. L'única cosa que fins ara ha impedit assolir-ho no és la manca de teixit social (que n'hi ha) sinó la seva coordinació per a fer un front comú (com suposo, va ser Remolins en el seu moment...).

Mai se sap com aniran aquestes coses, però confiança és el primer que cal. Com a mínim, espero que aquesta concentració del 12 d'abril vagi bé i el govern municipal comenci a amoïnar-se... serà un primer pas importantíssim!

Salut!

Marc

Àlex Maymó i López ha dit...

1- Respecte al tema de la Guàrdia Urbana ja ens informarem millor de com queda la Llei i quina intenció té l'equip de govern. Nosaltres ja vàrem dir que tenir una Guàrdia Urbana amb 46 agents és desorbitat.

2- Del tema de les dutxes en demanarem informació perquè realment és vergonyós que una cosa així passi en ple segle XXI. Ara quan t'escric fa només una hora que hi ha hagut ple i ho acabo de veure ara. Igualment ho preguntarem a les Comissions Informatives abans del proper ple.

3- Del tema de l'espai pels joves coincideixo amb tu que és fonamental la unitat de les entitats juvenils. Amb unitat guanyarem segur!