dimecres, 9 d’abril del 2008

L'externalització del sentit comú

Aquest és el títol d'un interessant article sobre les externalitzacions que ha escrit en el seu bloc el Doctor en Història Contemporània i Llicenciat en Filosofia i Lletres Xavier Díez. Us recomano l'article perquè ajuda a entendre el perquè molts cops les administracions acaben externalitzant serveis.

Aquí a Molins de Rei és un fenomen que també passa i ara fa poc per exemple un treballador de la empresa subcontractada Jardineria Moix ha guanyat un judici contra aquesta empresa perquè no aplicaven el conveni del sector. Això és un dels efectes negatius de que la gestió no sigui pública. Els treballadors/es ho acaben pagant.

Llegir l'article "L'externalització del sentit comú"


2 comentaris:

Lu ha dit...

Molt interessant Àlex, gràcies per fer aquesta aportació, de vegades resulta difícil d'entrendre perquè es donen certs processos, el fet de poder conèixe'ls de fons també ens dóna un cop de mà a l'hora de presentar-hi alternatives.

Una abraçada company!!!

Anònim ha dit...

Eps,
no sé si el problema és l'externalització o la manera que es fa. Personalment crec que la inversió necessària per donar certs serveis bàsics no la pot fer una administració local per capacitat d'endeutament i a voltes capacitat d'operació.
Tanmateix la fórmula de serveis mancomunats entre municipis si que semblaria potent.
De moment, com que segur que hi ha molts de serveis que s'han d'anar negociant a Molins, estaria bé que des de la CUP es fes públic i s'exercís un control ferm.
Sort!