dimarts, 1 d’abril del 2008

ERC vol limitar la llibertat d'expressió de l'oposició

La CUP de Molins de Rei considera que la moció presentada per ERC demanant als partits polítics que només enganxin cartells en els plafons municipals és un intent de silenciar a l’oposició. En aquesta moció ERC demana que els partits polítics ens comprometem a no enganxar cartells fora d’aquests espais habilitats per l’Ajuntament i també insta a les entitats a fer-ho.

L’Ajuntament va instalar 30 plafons per diferents indrets de la vila. Des de la CUP vàrem demanar en el ple del 3 d’octubre de 2007 que s’instalessin un mínim de 20 plafons més, especialment pel centre vila, que és on s’enganxen més cartells. En aquell moment quedaven 28 plafons en peu.

Passats 6 mesos d’aquesta petició, ara el grup municipal d’ERC presenta una moció just després del ressò que han tingut els cartells que ha editat la CUP per denunciar la creació d’un lloc de treball d’assessora d’alcaldia. Passats 6 mesos no només no s’han augmentat el número de plafons sinó que ara n’hi ha menys. Actualment només hi ha 21 plafons distribuits de la següent manera:

- 9 al Centre Vila
- 1 a la Carretera
- 1 a la Riera Bonet
- 0 al Canal
- 0 a la Llave del Oro
- 1 a Les Conserves
- 1 a L’Àngel
- 1 a La Pau
- 0 al Bonavista
- 3 a La Granja
- 1 a la Riera Nova
- 1 al Torrent de l’Hospital
- 1 a La Rierada
- 1 a Sant Bartomeu

Aquesta distribució és totalment insuficient ja que la majoria d’entitats enganxen els cartells pel centre i només hi ha 9 plafons en aquesta zona, per no parlar de barris on no hi ha cap plafó. Des de la CUP creiem que ha de ser l’ajuntament qui ha de col·locar primerament més plafons per poder aplicar aquesta mesura. Fer el contrari és un intent de voler limitar la llibertat d’expressió i voler limitar que les entitats donin a conèixer les seves activitats.

Per tot això demanarem que es retiri la moció i es pugui estudiar com col·locar més plafons i la seva distribució a la vila. Sinó s’accepta des de la CUP votarem en contra de la moció.