dimecres, 16 d’abril del 2008

El Ministerio de Fomento es vol carregar la Riera de Vallvidrera

A principis d'any va sortir la notícia de que el Ministerio de Fomento de l'estat espanyol havia aprovat la construcció d'una rotonda a la Granja per accedir a l'autopista i a l'autovia i una altra rotonda a la N-340 just a l'entrada de Molins de Rei, en el pont de Quatre Camins.

En una reunió amb l'Ajuntament el Ministerio de Fomento va informar que tenien la intenció de fer la rotonda entre la Gravera i la Clínica del barri de la Granja i per tant just a sobre de la Riera de Vallvidrera. Pel moment, Fomento no té cap intenció de fer-la on hi ha la Gravera perquè és més barat carregar-se la riera que expropiar terrenys de la Gravera.

Aquesta rotonda es fa per connectar l'autovia que baixa de Vallirana mitjançant un pont per sobre el riu Llobregat amb l'autopista i fer una sortida a la Granja perquè els cotxes que venen de la carretera C-1413 puguin agafar l'autopista sense passar per Molins. Estava prevista també per connectar amb el Vial de Cornisa, que encara no està descartat del tot.

Haurem d'esperar a veure com evolucionen els fets però independentment de si és necessària o no aquesta rotonda crec que cal posicionar-se totalment en contra de posar una rotonda sobre la Riera de Vallvidrera. És una agressió en tota regla per part d'un govern del PSOE que demostra un cop més que no té problemes per carregar-se el territori.

De l'altre rotonda al pont de Quatre Camins ara Fomento diu que de moment no es farà. Aquesta rotonda si que aniria molt bé per poder connectar el futur vial que anirà del polígon el Pla fins al pont de Quatre Camins i per enllaçar amb la C-1413. També aniria molt bé per reduir la perillositat pels ciclistes que passen pel pont.

AMPLIEU LA IMATGE PER VEURE MÉS O MENYS EL QUE SUPOSARIA