dilluns, 3 de desembre del 2007

Venezuela ha de seguir caminant cap a la construcció del socialisme

Avui dilluns hem conegut els resultats del referèndum sobre la Reforma Constitucional impulsada pel president Hugo Chávez i per l'Asamblea Nacional de Venezuela. El SI ha obtingut el 49,30% i el NO el 50,70%.

Han estat un resultats molt ajustats i la veritat és que una victòria per la mínima tampoc hagués estat el més desitjable. Encara queden 5 anys per esgotar aquest mandat i el govern del Sr. Chávez ha de continuar fent pedagogia per explicar bé la seva proposta davant de l'alarma i mentida que han extés els mitjans de comunicació privats. Un altre fet molt greu per part de l'oposició és l'utilització dels poders econòmics per provocar una crisi sobretot en la falta d'alguns productes bàsics. Sembla com si volguessin repetir la història de Salvador Allende a Chile.

Que no es pensin els de l'oposició colpista i depenent de l'oligarquia econòmica que ha estat una victòria seva sinó que la derrota momentània ha vingut més perquè entre l'electorat chavista hi hagut por a avançar en aquesta direcció. El temps però va en contra de l'oposició si les coses es fan bé i es continua demostrant que la Revolució Bolivariana representa una millora constant en la vida de les classes més populars.

Un altre cop s'ha demostrat que les classes més populars han votat majoritariament pel SI mentre que les classes més riques i benestants han votat majoritariament pel NO per continuar mantenint els privilegis que poc a poc estaven perdent.

De moment ha guanyat l'oligarquia econòmica que ha aconseguit aturar tot una sèrie de reformes en favor dels drets dels treballadors i treballadores. Ja ho ha anunciat el president que aquestes mesures es tiraran endavant igualment però que l'actual Constitució farà que sigui un procés més lent.

Espero i desitjo que aquest hagi estat un primer pas per a la construcció d'una Venezuela Socialista que acabi de posar fi al gran desequilibri que van crear els governs socialdemòcrates i democristians. A la propera VENCEREMOS!