dissabte, 1 de desembre del 2007

Els vilatans i vilatanes continuarem pagant la campanya electoral de l'equip de govern

Justament fa pocs dies, en el ple del mes de novembre la CUP vàrem entrar una moció per adaptar el butlletí municipal als principis de servei a la ciutadania i d’imparcialitat entenent que no pot ser una eina de propaganda partidista. (veure moció)

Bàsicament proposàvem una Casa de la Vila que passés de 24 a 16 pàgines, amb una temporalitat de 4 números a l’any, on l’espai destinat a informar de serveis sigui d’un 50% com a mínim i dedicant una pàgina a donar conéixer una entitat de la vila i eliminant la salutació de l’alcalde. Això hauria de ser controlat per una comissió formada per tots els grups municipals.

També demanàvem que no es pagués la campanya electoral de l’equip de govern amb els diners de tots els ciutadans tal i com passa en cada període preelectoral. Encara no ens han dit quan ha costat aquest butlletí i DVD de l’obra de govern editat abans de les eleccions però la partida de Confecció de Butlletins i Publicacions puja a 58.000 € i els dos números del Casa de la Vila editats el 2007 costen 12.000 € en total.

Aquest últim punt només va rebre el vot favorable de la CUP i per tant ja sabem que IiE, PSC, ERC, CiU i PP estan a favor de pagar amb diners públics publicacions electoralistes. Si sumem les retribucions que rebran els 3 partits de l’equip de govern (IiE, ERC i CiU) durant aquests 4 anys la xifra puja a 294.768 € (49 milions de pessetes). De diners precisament no els hi faltaran.

De la resta de punts només el PSC varen votar a favor alguns punts. L’equip de govern va argumentar que és prou important el tema com per consensuar-ho entre tots i totes però la realitat és que van tenir 8 dies per parlar-ne i no ho van fer. La votació va reflectir com l’equip de govern vol continuar amb una política de publicació de butlletins clarament partidista i desmesurada en la despesa.

D'aquest tema també en parla en Roger Castillo i a la plana web de la CUP de Molins de Rei també hi ha un resum de tot el ple municipal i del debat de les mocions en contra dels atacs del PP a les emissions de TV3 al País Valencià i d'adhesió a la manifestació del dissabte 1 de desembre. Les dos mocions van rebre el suport de la CUP.