dimarts, 30 d’octubre del 2007

Què cobren els treballadors de l'Ajuntament de Molins de Rei

Fa uns mesos vàrem donar a conèixer el que cobraven els polítics i grups municipals i ara també volem donar a conèixer que cobren els treballadors de l'ajuntament de Molins de Rei. El que veureu són imports anuals BRUTS.

Com passa a totes les empreses i també en el cas de l'ajuntament, hi ha sous molt alts i d'altres que no son tant. Ara s'està negociant el conveni dels treballadors/es municipals, cosa que ja veurem com acaba. Els ànims entre part dels representants sindicals estan encesos perquè l'increment dels sous dels polítics no permetrà que s'apliquin millores laborals i salarials al conjunt de treballadors/es municipals. I també haurem de veure que en diu l'equip de govern d'alguns casos de contractacions a dit i que ja us informarem properament.

Aquí teniu la Valoració de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Molins de Rei.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Alex, te felicito. La transparencia informativa es un principio fundamental en la administración pública.

El actual equipo de gobierno se caracteriza por la falta de información pública, con el objectivo de que la oposición municipal no conozca sus deficiencias.

Acountability.

Anònim ha dit...

Deuen ser els imports ANUALS i no pas mensuals, no?

Sense entendre-hi massa, veig que el sou més alt no és més alt que 4 vegades el sou més baix. Diria que a algunes cooperatives és el factor màxim que es permet per tal que no hi hagi tanta diferència entre els treballadors més remunerats i els que menys.

Àlex Maymó i López ha dit...

Efectivament els imports són anuals. Ha estat un lapsus i ja l'he rectificat.

El tema de les cooperatives la veritat es que desconec això que comentes tu però es que de cooperatives n'hi ha de molts tipus també i no és el mateix el que ha esdevingut la Cooperativa de Guissona que moltes cooperatives d'economia social.

Unknown ha dit...

Guisona ja no és una cooperativa, es va constituir com a S.A. (crec) farà uns 2 o 3 anys.
D'altra banda, una pràctica que s'està extenent en altres ajuntaments (desconec si el de Molins ho fa) és subcontractar a empreses externes llocs que haurien d'estar ocupats per treballador públics o obligant a persones que ocupen places de treball de l'ajuntament a fer-se autònom. Així aconsegueixen saltar-se el conveni.

Anònim ha dit...

la ratio habitual de les cooperatives és d'1 a 3. el problema d'aquesta regla és que a vegades multiplicar per tres un sou relativament decent et dóna una milionada. a part d'aquest criteri, s'hauria de poder treballar amb algun altre.

un de st celoni ;)

Anònim ha dit...

Fas més feina tu, Alex i tot el teu equip, que no teniu ni dedicació exclusiva, que tots els GALIFARDEUS que han governat el poble o han intentat governar-lo durant tots els anys de democràcia.
La democràcia real, abans que res és transparència, participació i creure de veritat en el que estàs fent, tal com feu des de la CUP.
Feia falta un partit com el vostre a Molins. Ànims i endavant.
Moltes gràcies per la vostre feina.

Anònim ha dit...

L’any 2006 l’ajuntament de Molins va perdre una subvenció de 900.000€ de la Diputació de Barcelona per incompetència de l’equip de govern d’aquell moment, que no és gaire diferent del d’ara. Aquests diners anaven destinats a la reforma del mercat municipal.
Que se’n sap d’aquesta qüestió?
Indico adreça de la pàgina a on es pot llegir la notícia

http://tomaquetmoliner.blogspot.com/2006/09/en-busca-del-arcas-perdido-lequip-de_28.html

Realment es van perdre aquests 900.000 €?
Si fos així, no creieu que caldria investigar-ho i demanar responsabilitats?
Si no hi ha diners per augmentar els sous dels treballadors de l'ajuntament, però sí pels sous dels polítics incompetents que perden subvencions per desídia d’ells mateixos, això ja seria de JUTJAT DE GUARDIA.

Alex si us pla pots posar l'adreça de la pàgina web en forma d'hipervinculo?

Àlex Maymó i López ha dit...

En referència al comentari del "desencantat" dir-te que en prenc nota i que ja preguntarem com està el tema i com ho han solucionat si es que ho han fet.

L'enllaç de la notícia és:
Notícia

Anònim ha dit...

Ah, doncs deu ser que la ràtio de les cooperatives és de 1 a 3 i aleshores sí que la superen, doncs és d'un 3,6.

Sí que és cert que com diu l'un de sant celoni, apujar 100 euros a qui menys cobra permet 300 euros més al qui ja més cobra, però per exemple en el cas de l'ajuntament de Molins de gerent diria que només n'hi ha un i de 'netejadors/es' n'hi deuen haver més, si el gerent vol 1000e més a l'any s'ha d'augmentar 333e a cada netejador que segurament acabarà sent més de 1000e i dificulta certes pujades doncs són més personal...

Bé, en tot cas estaria bé que la CUP (de Molins, i totes en general) tinguessin un criteri clar per dir quina relació de sous consideren dignes, o fins quan pot cobrar un alcalde o regidor perquè hi estigui d'acord. Perquè sempre es parla de sous abusius (que ho són), però falta dir fins on es pot arribar (la ràtio d'1 a 3, X vegades el salari mínim o mitjà, etc...). Si no sembla que es critiqui sense donar cap solució ni proposta.

Salut!