dissabte, 6 d’octubre del 2007

Free Batasuna


Des d'aquí em vull afegir a la iniciativa blocaire Free Batasuna per mostrar el meu rebuig a les detencions de 20 militants de Batasuna en una nova mostra més de que no estem en un estat democràtic i en el que s'aposta per la repressió i es justifica una nova onada de violència.

Per desgràcia estem veient com s'està apostant per allargar el conflicte basc en comptes d'haver apostat decididament pel procés de pau. A excepció del tràgic atemptat de Barajas, amb la mort de dos persones, ETA porta anys sense realitzar atemptats amb víctimes mortals i donant mostres clares de voler negociar la fi al conflicte basc. Dins de la base social de l'esquerra abertzale també hi ha moltes ganes d'arribar a una solució democràtica i hi ha cert cansament després de tants anys de confrontació. Cal aprofitar el moment i fer el que hauran d'haver fet durant la transició i ens hauriem d'haver estalviat més de 1.000 morts, milers de persones torturades, milers de presos, moltes famílies trencades i en definitiva un patiment que amb una solució democràtica no hagués existit. I la solució passa per aplicar la democràcia a Euskal Herria respectant el dret d'autodeterminació per aconseguir un futur sense vulneracions de cap dels drets humans.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també m’hi afegeix-ho. Si el conflicte basc no existís, els partits espanyolistes se l’inventarien per rentabilitzar el vot, tan es que sia el PSOE com el PP, tots son iguals. Quan serà el dia que tots junts caminin al costat de la pau?
Àlex, et felicito per fer en el teu bloc el resum dels plens, son molt entenedors. Es una bona forma de saber el que passa a la vila, o millor dit, a la casa de la vila.

Àlex Maymó i López ha dit...

La veritat és que quan es solucioni el tema basc ja no tindran aquesta cortina de fum per amagar moltes altres problemàtiques.

Gràcies per les felicitacions però en tot cas resumir un ple és dificil perquè aquest per exemple va durar 3 hores i mitja i sempre es diuen moltes coses.